Targi / Wystawy spożywcze 

NATURA FOOD 2011 - Targi Naturalnej Żywności

NATURA FOOD  2011 - Targi Naturalnej Żywności
Kiedy:
14.10.2011 - 16.10.2011
Gdzie:
Polska - Łódź
Kategoria:
Targi spożywcze / Wydarzenia branży spożywczej

Opis

IV edycja Targów Naturalnej Żywności NATURA FOOD w Łodzi dniach 14 – 16 października 2011 roku.

 

Zeszłoroczne Targi były największą do tej pory imprezą poświęconą idei naturalnej żywności. Blisko 7 tysięcy osób odwiedzając NATURA FOOD mogło się spotkać z ponad 200 przetwórcami i dystrybutorami certyfikowanej żywności ekologicznej, żywności naturalnej, nisko przetworzonej, bezglutenowej. 


Ostatniej edycji targów towarzyszył bardzo bogaty program seminaryjno – konferencyjny min. konferencja NOWE TRENDY NA RYNKU EKOLOGICZNYM, poruszająca tematykę bezpośredniej sprzedaży żywności ekologicznej, sprawiedliwego handlu, współpracy organizacji pozarządowych i eko-sklepów, kosmetyków ekologicznych oraz naturalnych tekstyliów. Na szczególną uwagę zasługują LABORATORIA SMAKÓW – warsztaty kulinarne przygotowane przez SLOW FOOD POLSKA na wzór Laboratori del Gusto w Turynie. Dużym zainteresowaniem cieszyła się też AKADEMIA WINA oraz  warsztaty PODRÓŻE po HERBACIANYCH SZLAKACH.  Nowością była owocowa ekoakcja RECYCLING DAJE OWOCE. W zamian za domowe surowce wtórne takie jak makulatura, plastikowe butelki, zużyte baterie, rozdawaliśmy polskie, pyszne jabłka. Sponsorem akcji był Łódzki Rynek Hurtowy ZJAZDOWA, który ufundował ponad tonę owoców.

Zeszłoroczne Targi były największą do tej pory imprezą poświęconą idei naturalnej żywności. Blisko 7 tysięcy osób odwiedzając NATURA FOOD mogło się spotkać z ponad 200 przetwórcami i dystrybutorami certyfikowanej żywności ekologicznej, żywności naturalnej, nisko przetworzonej, bezglutenowej. 

Ostatniej edycji targów towarzyszył bardzo bogaty program seminaryjno – konferencyjny min. konferencja NOWE TRENDY NA RYNKU EKOLOGICZNYM, poruszająca tematykę bezpośredniej sprzedaży żywności ekologicznej, sprawiedliwego handlu, współpracy organizacji pozarządowych i eko-sklepów, kosmetyków ekologicznych oraz naturalnych tekstyliów. Na szczególną uwagę zasługują LABORATORIA SMAKÓW – warsztaty kulinarne przygotowane przez SLOW FOOD POLSKA na wzór Laboratori del Gusto w Turynie. Dużym zainteresowaniem cieszyła się też AKADEMIA WINA oraz  warsztaty PODRÓŻE po HERBACIANYCH SZLAKACH.  Nowością była owocowa ekoakcja RECYCLING DAJE OWOCE. W zamian za domowe surowce wtórne takie jak makulatura, plastikowe butelki, zużyte baterie, rozdawaliśmy polskie, pyszne jabłka. Sponsorem akcji był Łódzki Rynek Hurtowy ZJAZDOWA, który ufundował ponad tonę owoców.

Gdzie

Miejsce:
Polska - Łódź