Rynek spożywczy jest niezwykle wymagający. Producenci, aby skutecznie wychodzić naprzeciw nowym wymaganiom konsumentów, ale też być w zgodzie z obowiązującymi regulacjami, muszą skracać czas potrzebny na rozwój nowych produktów i szybciej wychodzić z nowymi propozycjami.
Infor przygotował dla Państwa webinarium „Opracowywanie i wdrażanie nowych produktów”
Efektywne zarządzanie procesem opracowywania i wdrażania nowych produktów w branży spożywczej – integracja i wykorzystanie danych
Podczas webinarium skupimy się na następujących zagadnieniach:
1. Trendy w branży spożywczej – od strony ekonomicznej (rynek, marżowość) i nawyków konsumentów i producentów,
2. Skuteczne agregowanie danych na wielu etapach przygotowania produktów, z różnych jednostek organizacyjnych (R&D, sprzedaż, kontrola jakości, łańcuch dostaw),
3. Narzędzia do analizy danych. Nowości technologiczne – sztuczna inteligencja w branży spożywczej,
4. Usprawnienie współpracy w całym łańcuchu żywnościowym – producent, dostawca, dystrybutor, sieć handlowa Jak rozwiązanie Infor PLM for Process pomaga w utrzymaniu kompletnych i aktualnych danych w całym ekosystemie.
Przedstawimy również następujące rozwiązania Infor dla branży spożywczej:
· Integrated Business Planning. Więcej informacji: https://www.infor.com/products/integrated-business-planning
· CloudSuite™ Food & Beverage. Więcej informacji: https://www.infor.com/products/cloudsuite-food-and-beverage
Webinarium zaplanowane jest na czwartek 9 grudnia na godzinę 10.00. Pełna agenda spotkania dostępna na stronie organizatora.
Udział w webinarium jest bezpłatny. Zarejestruj się już dziś! https://pages.infor.com/scm-webinar-innovation-in-the-food-industry-pl.html
Prelegenci:
Jacek Punda, Senior Account Manager, Infor
Dzięki bogatemu doświadczeniu w dziedzinie zintegrowanych systemów informatycznych oraz praktycznej znajomości metod automatyzacji procesów produkcyjnych z powodzeniem wspiera klientów z branży spożywczej w ich cyfrowej transformacji.
Grzegorz Rykaczewski, Analityk sektora rolno spożywczego, Santander Bank Polska
Absolwent studiów magisterskich na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego o specjalności Polityka Międzynarodowa i Integracja Europejska oraz studiów doktoranckich w Kolegium Zarządzania i Finansów Szkoły Głównej Handlowej. W latach 2014-15 zajmował się analizami rynku mięsa czerwonego w Departamencie Analiz Makroekonomicznych i Sektorowych Banku Gospodarki Żywnościowej. Od 2005 do 2014 r. pracował w Agencji Rynku Rolnego. Autor artykułów naukowych z dziedziny pomocy publicznej w rolnictwie oraz kilkuset komentarzy, artykułów i informacji prasowych dotyczących sytuacji na rynkach rolnych. Zwycięzca oraz zdobywca wyróżnień w konkursie prognoz cen produktów rolnych, organizowanym przez dziennik Rzeczpospolita.
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
Od ponad 25 lat związany z przemysłem spożywczym, specjalizuje się w aplikacji i ewaluacji ekstraktów i aromatów spożywczych oraz projektowaniu żywności. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w czołowych firmach branży Flavours&Fragrance. Poza szkoleniami i doradztwem prowadzi dystrybucję aromatów spożywczych. Jest również absolwentem WSET Wine&Spiritts Education Trust, największej jednostki szkoleniowej zajmującej się edukacją w dziedzinie wina i alkoholi mocnych. ( https://warsztatyperfum.pl/ , https://laboratoriumsmakuizapachu.pl/ )