Baza Firm Spożywczych


Avecus Sp. z o.o.

Dane adresowe:

Ulica i Nr: Nadarzyńska 60
Kod Pocztowy: 05-805
Miasto: Otrębusy
Województwo: Mazowieckie
Dane kontaktowe:

Tel: 605388368
Email: ewa.sak@avecus.pl
Strona www: www.avecus.pl

Opis Firmy: Reprezentowanie zagranicznych producentów ciekawych dodatków dla przemysłu spożywczego w Polsce.

BROSZURA AVECUS- https://drive.google.com/drive/folders/1v0X7xCNssdVHjIEI92Gr0Rj28BHTGrOy?usp=sharing

Opis działalności: Zajmujemy się sprzedażą dodatków takich jak: aromaty spożywcze,
pasty karmelowe, chrupki ekstrudowane, orzechy, owoce kandyzowane, żelki owocowe, odtłuszczony proszek arachidowy oraz proszki mleczarskie.

Metarom- FRANCUSKI PRODUCENT AROMATÓW ORAZ KARMELU

AROMATY:
-słodkie (m.in. karmelowe, waniliowe, czekoladowe, korzenne, owocowe,maślane);
-słone (m.in. ziołowe, przyprawowe, serowe, grzybowe),
-maskujące obce posmaki m.in. dla farmacji, Actiboost SWEET oraz FAT (podbijające smak słodki lub tłusty przez co pozwalają obniżyć ilość cukru lub tłuszczu w wypiekach),
-płynne i w proszku,
-naturalne.

KARMELOWE SOSY, POLEWY I NADZIENIA:
-karmel termostabilny i inne smakowe nadzienia termostabilne,
-słone karmele maślane i śmietankowe,
-karmele do technologii One-Shot,
-karmel o obniżonej aktywności wody, do kontaktu z kruchymi wafelkami
lub ciasteczkami,
-karmel light „Cara'light” (obniżona o 30% kaloryczność w stosunku do karmelu standardowego),
-karmele bezcukrowe,
-karmelowe sosy do lodów w różnych smakach.
ZASTOSOWANIE: aplikacje słodkie oraz kulinarne, sosy i polewy do lodów, do nadzień, do napojów,
karmelki jako dekoracje cukiernicze, dodatki do czekolady.

NutrIn- ARGENTYŃSKI PRODUCENT ODTŁUSZCZONEJ MĄCZKI ARACHIDOWEJ

PRODUKTY:
-proszek orzecha ziemnego o różnym stopniu wyprażenia (częściowo odtłuszczony), o zaw. tłuszczu 14%,
-pasta arachidowa,
-olej arachidowy.

ZASTOSOWANIE: nadzienia, produkty niskokaloryczne, do produktów wysokobiałkowych, do zmieszania z wodą w celu uzyskania niskokalorycznego “masła orzechowego“.

Epi Ingredients- FRANCUSKI PRODUCENT MASŁA W PROSZKU, JOGURTU CZY TWAROGU

PRODUKTY:
-proszek maślany „Clean label",
-jogurt w proszku zawierający szczepy bakterii i proszek jogurtowy,
-twarożek w proszku,
-teksturotwórcze komponenty pochodzące z mleka,
-koncentraty mleka oraz śmietany jako top notes do słodkich i słonych aplikacji.

ZASTOSOWANIE: mieszanki cukiernicze, nadzienia, lody, koncentrat mleka (pasta) do produktów o obniżonej kaloryczności, koncentrat śmietany w formie pasty do sosów, zup i dań gotowych, itp.

AptUnion- FRANCUSKI PRODUCENT OWOCÓW
KANDYZOWANYCH I ŻELKÓW

PRODUKTY:
-suszone i kandyzowane pomarańcze, cytryny, limonki, klementynki itp. w różnych wymiarach i formach: np. kostki, plastry, paski, łamane, siekane.
Dostępne są również z certyfikacją BIO,
-fruit hearts — kandyzowane owoce o wysokim brix, suszone i/lub
pokrywane dekstrozą (cytrusowe, jagodowe czy pestkowe),
-nuggetsy owocowe alginianowe lub pektynowe, bazujące na sokach
owoców rodzimych i egzotycznych Dostępne są też nuggetsy z solonego maślanego karmelu,
-pasty z kandyzowanych pomarańczy, cytryn, klementynek, wiśni oraz
wiśni amarena,
-kandyzowane owoce oblane czekoladą.

ZASTOSOWANIE: mieszanki cukiernicze, nadzienia, lody, posypki, dodatki
do czekolady, batonów, wafli, dekoracje na powierzchni produktu, do
urozmaicenia płatków śniadaniowych, do batonów müsli, itp.

Fruisec- FRANCUSKI PRODUCENT ORZECHÓW

PARAMETRY:
-orzechy całe oraz rozdrobnione (różna wielkość cząstek), poddane różnym procesom m.in. karmelizowane, powlekane cukrem, powlekane solą oraz innymi przyprawami, blanszowane, palone, pasteryzowane, powlekane czekoladą, z dodatkiem antyoksydantów,
-mieszanki cząstek orzechów z karmelem, pasty w 100% z orzechów pistacjowych, włoskich czy laskowych,

Istnieje możliwość dostosowania procesów do indywidualnych potrzeb
klientów.

RODZAJE ORZECHÓW I ZIAREN:
-orzechy: włoskie, migdały, makadamia, laskowe, pecan, pistacje, orzechy
nerkowca, pojedyncze lub mieszanki, (bez orzechów ziemnych),
-cząstki kakaowca,
-karmelizowany pop-corn,
-ziarna kukurydzy — całe, rozdrobnione, solone lub nie, stabilizowane ekstraktem z rozmarynu.

ZASTOSOWANIE: do ciastek, produktów piekarniczych, czekolady,
lodów, serów, wyrobów mlecznych, przekąsek itp.
Informacje:

Zasięg działalności: Lokalny
Godziny otwarcia: Pn, Wt, Śr, Czw 8:00 - 16:30, Pt 8:00 - 14:00
Dni pracy:
  • poniedziałek
  • wtorek
  • środa
  • czwartek
  • piątek

Firma występuje w kategoriach :
Dodatki Do Żywności
  

Szukaj w katalogu firm

Porady - branża spożywcza