Baza Firm Spożywczych | Szukaj | Dodaj wpis |
Avecus Sp. z o.o. |
|
![]() |
Dane adresowe:
Ulica i Nr: Nadarzyńska 60 Kod Pocztowy: 05-805 Miasto: Otrębusy Województwo: Mazowieckie |
Dane kontaktowe:
Tel: 605388368 Email: ewa.sak@avecus.pl Strona www: www.avecus.pl |
|
Opis Firmy: Reprezentowanie zagranicznych producentów ciekawych dodatków dla przemysłu spożywczego w Polsce. BROSZURA AVECUS- https://drive.google.com/drive/folders/1v0X7xCNssdVHjIEI92Gr0Rj28BHTGrOy?usp=sharing |
|
Opis działalności: Zajmujemy się sprzedażą dodatków takich jak: aromaty spożywcze, pasty karmelowe, chrupki ekstrudowane, orzechy, owoce kandyzowane, żelki owocowe, odtłuszczony proszek arachidowy oraz proszki mleczarskie. Metarom- FRANCUSKI PRODUCENT AROMATÓW ORAZ KARMELU AROMATY: -słodkie (m.in. karmelowe, waniliowe, czekoladowe, korzenne, owocowe,maślane); -słone (m.in. ziołowe, przyprawowe, serowe, grzybowe), -maskujące obce posmaki m.in. dla farmacji, Actiboost SWEET oraz FAT (podbijające smak słodki lub tłusty przez co pozwalają obniżyć ilość cukru lub tłuszczu w wypiekach), -płynne i w proszku, -naturalne. KARMELOWE SOSY, POLEWY I NADZIENIA: -karmel termostabilny i inne smakowe nadzienia termostabilne, -słone karmele maślane i śmietankowe, -karmele do technologii One-Shot, -karmel o obniżonej aktywności wody, do kontaktu z kruchymi wafelkami lub ciasteczkami, -karmel light „Cara'light” (obniżona o 30% kaloryczność w stosunku do karmelu standardowego), -karmele bezcukrowe, -karmelowe sosy do lodów w różnych smakach. ZASTOSOWANIE: aplikacje słodkie oraz kulinarne, sosy i polewy do lodów, do nadzień, do napojów, karmelki jako dekoracje cukiernicze, dodatki do czekolady. NutrIn- ARGENTYŃSKI PRODUCENT ODTŁUSZCZONEJ MĄCZKI ARACHIDOWEJ PRODUKTY: -proszek orzecha ziemnego o różnym stopniu wyprażenia (częściowo odtłuszczony), o zaw. tłuszczu 14%, -pasta arachidowa, -olej arachidowy. ZASTOSOWANIE: nadzienia, produkty niskokaloryczne, do produktów wysokobiałkowych, do zmieszania z wodą w celu uzyskania niskokalorycznego “masła orzechowego“. Epi Ingredients- FRANCUSKI PRODUCENT MASŁA W PROSZKU, JOGURTU CZY TWAROGU PRODUKTY: -proszek maślany „Clean label", -jogurt w proszku zawierający szczepy bakterii i proszek jogurtowy, -twarożek w proszku, -teksturotwórcze komponenty pochodzące z mleka, -koncentraty mleka oraz śmietany jako top notes do słodkich i słonych aplikacji. ZASTOSOWANIE: mieszanki cukiernicze, nadzienia, lody, koncentrat mleka (pasta) do produktów o obniżonej kaloryczności, koncentrat śmietany w formie pasty do sosów, zup i dań gotowych, itp. AptUnion- FRANCUSKI PRODUCENT OWOCÓW KANDYZOWANYCH I ŻELKÓW PRODUKTY: -suszone i kandyzowane pomarańcze, cytryny, limonki, klementynki itp. w różnych wymiarach i formach: np. kostki, plastry, paski, łamane, siekane. Dostępne są również z certyfikacją BIO, -fruit hearts — kandyzowane owoce o wysokim brix, suszone i/lub pokrywane dekstrozą (cytrusowe, jagodowe czy pestkowe), -nuggetsy owocowe alginianowe lub pektynowe, bazujące na sokach owoców rodzimych i egzotycznych Dostępne są też nuggetsy z solonego maślanego karmelu, -pasty z kandyzowanych pomarańczy, cytryn, klementynek, wiśni oraz wiśni amarena, -kandyzowane owoce oblane czekoladą. ZASTOSOWANIE: mieszanki cukiernicze, nadzienia, lody, posypki, dodatki do czekolady, batonów, wafli, dekoracje na powierzchni produktu, do urozmaicenia płatków śniadaniowych, do batonów müsli, itp. Fruisec- FRANCUSKI PRODUCENT ORZECHÓW PARAMETRY: -orzechy całe oraz rozdrobnione (różna wielkość cząstek), poddane różnym procesom m.in. karmelizowane, powlekane cukrem, powlekane solą oraz innymi przyprawami, blanszowane, palone, pasteryzowane, powlekane czekoladą, z dodatkiem antyoksydantów, -mieszanki cząstek orzechów z karmelem, pasty w 100% z orzechów pistacjowych, włoskich czy laskowych, Istnieje możliwość dostosowania procesów do indywidualnych potrzeb klientów. RODZAJE ORZECHÓW I ZIAREN: -orzechy: włoskie, migdały, makadamia, laskowe, pecan, pistacje, orzechy nerkowca, pojedyncze lub mieszanki, (bez orzechów ziemnych), -cząstki kakaowca, -karmelizowany pop-corn, -ziarna kukurydzy — całe, rozdrobnione, solone lub nie, stabilizowane ekstraktem z rozmarynu. ZASTOSOWANIE: do ciastek, produktów piekarniczych, czekolady, lodów, serów, wyrobów mlecznych, przekąsek itp. |
|
|
|
Informacje:
Zasięg działalności: Lokalny Godziny otwarcia: Pn, Wt, Śr, Czw 8:00 - 16:30, Pt 8:00 - 14:00 Dni pracy:
|
|
Firma występuje w kategoriach :
Dodatki Do Żywności |
|
|