Pieczywo, Pieczenie - Informacje i Wiadomości
Tej propozycji trudno się oprzeć. Domowe, świeże wypieki pięknie pachną, wyglądają i jeszcze lepiej smakują. Łatwo dać się skusić, znacznie trudniej spalić niechciane kalorie. Niektórzy mogą żyć bez ciastek, lodów i czekolady. Dla innych całkowity zakaz jedzenia słodkości to straszne wyrzeczenie. Ale dlaczego odmawiać sobie czegoś tak dobrego? Można przecież przestawić się na ciasta bez dodatku cukru, a także inne, zdrowe słodycze. Wbrew sceptykom ciasta bez dodatku cukru wcale nie są "sztuczne" czy "chemiczne" w smaku. Wprost przeciwnie, są doskonałe, pieczone z wykorzystaniem naturalnych składników i świeżych owoców. Poza mniejszą wartością kaloryczną są lekkostrawne i nie powodują uczucia przejedzenia się. Dlatego śmiało można pozwolić sobie na kolejny kawałek!
Niejestemzcukru.pl to cukiernia wyspecjalizowana w zdrowych słodyczach. Można tu znaleźć ciasta bez dodatku cukru, a także ciasteczka, tarty, batoniki, torty, bezy i pączki. Oprócz pozbawionych cukru słodkości niejestemzcukru.pl oferuje również wypieki bezglutenowe, a także wegańskie. Osoby uczulone na jakiekolwiek składniki spożywcze mogą przed zamówieniem skonsultować się z doradcą i skomponować skład tortu lub ciasta zgodnie ze swoimi wymaganiami. Niejestemzcukru.pl prowadzić również na miejscu kawiarnię z cukiernią. Ci, którzy nie wierzą jak dobre mogą być zdrowe słodycze mogą spróbować ich na miejscu przy filiżance pysznej kawy lub herbaty.
Dlaczego słodkości bez cukru są słodkie? Biały cukier to nie jedyny składnik, który nadaje potrawom słodki smak. Do słodzenia można wykorzystać składniki naturalnie słodkie. Są to między innymi banany, daktyle, inne owoce, mleczko kokosowe, morwę białą a nawet zwykłą marchewkę.
Nie ma właściwie gatunku ciasta, którego nie można przygotować bez dodatku białego cukru. Można zrobić sernik, szarlotkę, tarty owocowe, bezy, ciasta owocowe, a nawet tort czekoladowy lub brownie. Do słodzenia wykorzystujemy również erytrytol – słodzik o bardzo niskim indeksie glikemicznym, nieco mniej słodki niż cukier za to zupełnie nieszkodliwy dla zdrowia.
Ciasta bez dodatku cukru można polecić nie tylko tym, którzy chcą stracić znacząco na wadze czy osobom z powodów zdrowotnych nie tolerujących cukru, ale wszystkim, którzy chcą poczuć się lekko nie rezygnując z kremów, tortów, batoników i innych pysznych słodyczy.