Pieczywo, Pieczenie - Informacje i Wiadomości

Ciasto Parzone BRAUN Brandmasse oraz krem CREMONTE,  - cukiernicze nowościMartin Braun, lider branży surowców cukierniczych, piekarniczych i lodziarskich wprowadził na polski rynek dwa nowe produkty: Ciasto Parzone BRAUN Brandmasse  oraz krem CREMONTE. Nowości idealne do wyrobu m.in. popularnych ciast karpatkowych, łączą w sobie niemiecką nowoczesność z polską tradycją. Obydwa produkty dostępne są w wyjątkowej „karpatkowej promocji” w zestawie z akcesoriami cukierniczymi. To jednak nie jedyne jesienne niespodzianki jakie koncern przygotował dla swoich Klientów. Już 7 listopada rusza wyjątkowy „Kiermasz świąteczny Martin Braun”.

Mieszanka Ciasta Parzonego BRAUN Brandmasse jest idealna do wypieku m.in. blatów, ptysiów, eklerów, groszku ptysiowego. Charakteryzuje się szybkim i prostym użyciem bez konieczności zaparzania mąki, zdecydowanie lepszym smakiem i kolorem ciasta w stosunku do przygotowywanego metodą tradycyjną oraz  pewną produkcją i bardzo dużą wydajnością.

 

- Mieszanka Ciasta Parzonego BRAUN Brandmasse to najwyższej jakości produkt. Gwarantuje zawsze wysoką, jednolitą jakość wyrobów gotowych przy zachowaniu bardzo korzystnej kalkulacji cenowej – informuje Marcin Hruszka, technolog-cukiernik Martin Braun.

 

Krem CREMONTE to delikatny krem z naturalnym aromatem waniliowym. Posiada bardzo szerokie zastosowanie w wielu wyrobach cukierniczych. CREMONTE bardzo dobrze łączy się z tłuszczami i z pastami, łatwo się ubija,  dobrze utrzymuje puszystość oraz jest bardzo wydajny i prosty w użyciu. Gotowy krem nie klei się  i łatwo się kroi (nie ciągnie się).

 

- Nowy krem CREMONTE jest wyśmienity do wypełnień i przekładania ciast deserowych i karpatkowych, ptysiów, napoleonek,  eklerów,  tortów i ciastek deserowych. Bardzo prosty  i ekonomiczny w użyciu pozwala zaoszczędzić czas oraz pieniądze – dodaje Marcin Hruszka.

 

Obydwie nowości: mieszanka Ciasta Parzonego BRAUN Brandmasse, jak i krem CREMONTE objęte są akcją „Karpatkowa jesień z Martin Braun”. Przy zakupie kartonu kremu Klient otrzyma w zestawie profesjonalną miarkę do wody, przy zakupie worka ciasta parzonego – elegancką rózgę, natomiast nabywając obydwa produkty – wysokiej jakości blachę do wypieków cukierniczych. Promocja trwa od 10 października do 22 grudnia 2011 r.

 

- Karpatkowa promocja Martin Braun to kolejna akcja, która została przygotowana w oparciu o nasze spotkania z cukiernikami podczas szkoleń. Nie jest to jednak jedyna jesienna niespodzianka, którą przygotowaliśmy dla naszych Klientów. Już 7 listopada rusza wyjątkowy „Kiermasz świąteczny Martin Braun”, na którym będzie można nabyć hity produktowe w zestawach ze świątecznymi prezentami: ciepłą bluzą polarową, profesjonalną formą cukierniczą „łezki” oraz blachą do wypieków . Wśród surowców m.in. uwielbiane przez cukierników kremy Covela, mieszanka Ciasto Kakaowe, mieszanka Sandquick oraz idealny na świąteczne wypieki koncentrat ciasta korzennego – informuje Krystian Rafał Cieślak z Działu Promocji Martin Braun.

 

Partnerem akcji jest miesięcznik „Przegląd Piekarski i Cukierniczy”.

 

oraz u Przedstawicieli Regionalnych: region północny tel. 602 360 971, region południowy tel. 604 949 861, region centralny tel. 600 966 328, region zachodni tel. 604 518 379.

 

Kontakt w sprawie szkoleń cukierniczych tel. kom. 602 304 256