Pieczywo, Pieczenie - Informacje i Wiadomości

Pieczywo stanowi podstawę naszej diety. Kanapki, to często śniadanie i kolacja dla większości Polaków. Wielu pamięta też ogromne pajdy białego chleba, zawsze grubo posmarowane masłem, którymi babcia karmiła nas w dzieciństwie.

Tymczasem dietetycy przekonują nas do ograniczania pieczywa w diecie. To co było bezkarne w dzieciństwie w wieku dorosłym często kończy się kilkoma zbędnymi centymetrami w biodrach.

W jaki więc sposób pogodzić przyjemność jedzenia z dbaniem o zdrowie i ładną sylwetkę? Spod ręki eksperta Logo marki GOLIARD to gwarancja najwyższej jakości. Firma od lat specjalizuje się w produkcji przetworów zbożowych. Do tej pory jej domeną były makarony. Teraz, wychodząc naprzeciw potrzebom rynku i oczekiwaniom konsumentów, zdecydowała się na stworzenie nowej gamy produktów - serii chrupkiego pieczywa. Lekka seria marki Goliard składa się z sześciu rodzajów chrupkiego pieczywa. Każdy ma więc okazję wybrać taki rodzaj, jaki najbardziej przypadnie mu do gustu. Wszystkie produkty marki Goliard powstają z naturalnych surowców z pełnych ziaren zbóż, bez zbędnych dodatków konserwujących i smakowych. Włączenie chrupkiego pieczywa do codziennej diety przynosi wiele korzyści. Ze względu na obniżoną wartość energetyczną oraz prawie całkowity brak tłuszczu, lekkie pieczywo jest sprzymierzeńcem osób, które są na diecie. Dodatkową zaletą jest wysoka zawartość błonnika, który oczyszcza organizm, a także "wypełnia" żołądek, dzięki czemu nie odczuwamy napadów głodu.

Wybór pieczywa GOLIARD: pieczywo chrupkie razowe pieczywo chrupkie pszenne pieczywo chrupkie pszenne pikantne pieczywo chrupkie lekkie kukurydziane pieczywo chrupkie lekkie żytnie pieczywo chrupkie lekkie graham.

 

Lekkość bytu Zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta nie musi oznaczać niemożliwych do spełnienia wyrzeczeń. Bogata paleta smaków i zbóż pieczywa chrupkiego pozwala na komponowanie nowych ulubionych kanapek. Wszystkie świetnie smakują z wędlinami lub mięsem, na przykład chudą polędwicą lub gotowanym kurczakiem. Znakomicie łączą się z lekkim żółtym serem lub twarożkiem ze szczypiorkiem, a także z warzywami: pomidorem, świeżym ogórkiem, czarnymi oliwkami, kiełkami, sałatą. Możemy spróbować go także na słodko, z owocową konfiturą. Dzięki wyjątkowej chrupkości, produkty Goliard z powodzeniem zastąpią także wysokokaloryczne przekąski, jak krakersy, chipsy czy słone paluszki. Bardzo dobrze sprawdzą się jako dodatek do sałatki lub kremowej zupy.

źródło: SUPERB