Książki, Poradniki - Pieczenie, Chleb, Ciastka, Wypieki

Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

Opowieść o chlebie, czyli nasz powszedni Piotr Kowalski
Zapraszamy do lektury naszej, książki o chlebie, W oparciu o wiedzę historyczną oraz etnograficzną, Piotr Kowalski odtwarza historię wypieków i snuje opowieść o fascynujących kulturowych sensach pieczywa. Bez chleba nie ma domu. Bez chleba nie ma człowieka. Ten podstawowy, codzienny pokarm jest też fundamentem kultury.

Więcej…

Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

Chleb poradnik, czy chleb jest zdrowy

Linda Doeser
Dowiedz się, co zrobić, by skórka chleba nie była zbyt twarda i aby chleb nie był zbyt blady. A gdy opanujesz wszystkie sztuczki, ciesz się smakiem chleba z cukinią, wieńca z orzechami włoskimi lub gryczanych bułek na maślance!

Więcej…

Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

pieczenie chleba książki

Linda Doeser
Dzięki automatowi do pieczenia chleba każdego ranka w twoim domu będzie się rozchodził apetyczny zapach świeżego chleba, którego upieczenie nie sprawi ci większego trudu. Korzystając z przepisów zamieszczonych w tej książce, upieczesz chleb, bułki i wypieki na słodko i gwarantujemy, że uda ci się to za każdym razem.

Więcej…

Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

Wydawca: Reader's Digest
Oto książka dla wszystkich miłośników pieczenia. Doświadczeni kucharze znajdą tu inspirację i nowe pomysły, początkujący zaś szczegółowe i prosto sformułowane przepisy, które wprowadzą ich w świat wypieków.

Więcej…

Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

jak zrobić chleb książkiBarbara Jakimowicz-Klein

Przepisy, rady i wskazówki, dzięki którym łatwo będzie upiec w domu chleb, bułki, chałki i rogale. I to takie, na jakie akurat mamy ochotę: z rodzynkami lub ziołami, ze słonecznikiem lub orzechami, razowe, pszenne i wieloziarniste...

Więcej…

Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

Czasopisma branży spożywczej:
CUKIERNICTWO I PIEKARSTWO - tradycja i nowoczesność na ponad 100 stronach czasopisma. Podstawowym celem miesięcznika jest wymiana informacji oraz kojarzenie piekarzy, cukierników i lodziarzy z ofertą firm produkujących surowce, maszyny i urządzenia oraz opakowania. Na łamach pisma znajduje się także wiele cennych informacji dla osób związanych z sektorem HoReCa.