Wiadomości i Informacje - Rynek mleczarski
W maju br flagowy produkt firmy Sertop otrzymał znak „Doceń Polskie”. Dodatkowo Loża Ekspertów przyznała Złotemu Ementalerowi tytuł ”TOP PRODUKT”, doceniając tym samym jego doskonałą jakość. Dotychczas certyfikat „Doceń polskie” przyznano ok. 280 produktom, spośród których aż 47 uhonorowano tytułem TOP PRODUKT.
Tradycja wytwarzania Złotego Ementalera sięga lat 70-tych, kiedy powstał Zakład Wytwórczy Serów Topionych w Tychach. Wyrób ten wytwarzany jest na bazie sera ementalskiego i charakteryzuje się łagodnym słodkawo-orzechowym smakiem.
Jest nie tylko bogaty w łatwo przyswajalne białka, ale także sole mineralne, witaminy i mikroelementy. Złoty Ementaler dystrybuowany jest do większości sieci handlowych w Polsce a także eksportowany m.in. do USA, Kanady, Izraela i krajów UE.