Wiadomości i Informacje - Mięso, Wędliny

Kompleksowe rozwiązania marki Cryovac - dla zakładów mięsnych i detalistów. Dzięki ponad 50-letniemu doświadczeniu na światowym rynku, firma Sealed Air zaskakuje branżę spożywczą coraz bardziej innowacyjnymi rozwiązaniami opakowaniowymi.

Innowacje te pozwalają zakładom mięsnym obniżyć koszty operacyjne i usprawnić proces produkcji bez negatywnego wpływu na jego elastyczność, np. w zakresie rodzaju pakowanych produktów bądź ich gabarytów.

Więcej…

Wiadomości i Informacje - Mięso, Wędliny

W dniu 11 grudnia 2009 r. Pan Marek Sawicki Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi podpisał decyzję o uznaniu Systemu Jakości Wieprzowiny PQS (Pork Quality System) za krajowy system jakości żywności.

System został opracowany przez PZHiPTCh "POLSUS" i Związek "Polskie Mięso".PQS jest kompleksowym systemem produkcji wieprzowiny wysokiej jakości.

Więcej…

Wiadomości i Informacje - Mięso, Wędliny

Zdrowe mięso z gęsi

Polska największym producentem gęsi w Europie. Firma Roldrob, należąca do Grupy Drosed SA, zwiększyła w 2009 roku sprzedaż gęsi owsianej o ok. 30 proc. Zwiększający się popyt i produkcja gęsi pozwala firmom drobiarskim, oferować coraz atrakcyjniejsze ceny tego mięsa.

Więcej…

Wiadomości i Informacje - Mięso, Wędliny

Czyli zasady zdrowego żywienia w pracy.

To co jemy - i jak jemy - ma ogromny wpływ nie tylko na nasze samopoczucie, ale też wydajność w pracy i sprawność procesów myślowych.

Nie wspominając o sile do wykonywania codziennych obowiązków. Zdając sobie sprawę z panujących powszechnie kiepskich nawyków żywieniowych..

Więcej…

Wiadomości i Informacje - Mięso, Wędliny

Dlaczego warto wstąpić do klastra organizowanego przez SRW RP- Wyczerpujących odpowiedzi udzielamy w poniższym tekście oraz artykule poświęconym klastrowi francuskich przedsiębiorców i naukowców.

Warto przeczytać, zastanowić się i śmiało wejść w struktury pierwszego polskiego klastra mięsnego.

Więcej…

Wiadomości i Informacje - Mięso, Wędliny

Greckie zakłady mięsne Ifantis wykorzystują zalety nowych folii Cryovac Darfresh z nadrukiem. IFANTIS SA jest jednym z największych zakładów mięsnych w Grecji.

W skład całej grupy wchodzi kilka firm spożywczych działających w pięciu głównych sektorach rynku: mrożonkach, wyrobach piekarniczych, świeżym makaronie, serach i, oczywiście, w wędlinach i wędzonkach, które stanowią najważniejszą część jej działalności.

Więcej…

Wiadomości i Informacje - Mięso, Wędliny

"Dziennik Polski" poinformował na swoich łamach, iż kiełbasa lisiecka, małopolski produkt regionalny, po trzech latach oczekiwania została wpisana na europejską listę produktów tradycyjnych, objętych ochroną unijnego prawa.

Kiełbasa lisiecka będzie 13. polskim produktem tradycyjnym, chronionym przez unijne prawo.

Więcej…

Wiadomości i Informacje - Mięso, Wędliny

Boczek Wieprzowy Wiejski Wędzony otrzymał nagrodę "Najlepsze w Polsce". Został on doceniony przez konsumentów za wyjątkową jakość oraz nieprzeciętne walory smakowe.

Wędliny długodojrzewające z PMB to jedne z najlepszych, najbardziej cenionych przez koneserów wędlin.

Więcej…

Wiadomości i Informacje - Mięso, Wędliny

kurczak pieczony

Firma  Tarczyński SA, pod jedną ze swoich marek StarPeck, wprowadziła już na rynek nową linię wędlin Premium -  „Pieczone z Podbeskidzia”. W jej skład wchodzi aż 10 znakomitych produktów: Szynka Pieczona, Szynka Pieczona Domowa, Szynka Pieczona Noga, Kurczak Pieczony, Wieprzowina Pieczona, Szynka Pieczona z fileta,  Szynka Pieczona mini, Szynka Pieczona mini z fileta, Pasztet Pieczony z pistacjami oraz Pasztet Pieczony z wątróbkami.

Więcej…

Wiadomości i Informacje - Mięso, Wędliny

Zarząd Kutnowskich Zakładów Drobiarskich „EXDROB” S.A. pragnie poinformować, iż z dniem 29.04.2011 roku nastąpiło połączenie firmy ze spółką Płockie Zakłady Drobiarskie „SADROB” S.A.

Więcej…