Wiadomości i Informacje - Mięso, Wędliny
Trudno wyobrazić sobie wielkanocne śniadanie bez swojskiej, pachnącej mieszanką przypraw i dymem kiełbasy. Jaką wybrać, żeby nasze kulinarne poczynania wzbudziły zachwyt wszystkich zasiadających przy świątecznym stole? Numer 1 to bez dwóch zdań kiełbasy od Hańderka.
Na wielkanocnym stole królują jajka, ale nie tylko. Wespół z nimi wspaniały duet smaków tworzy też kiełbasa – czy to zatopiona w lekko kwaśnym i pachnącym majerankiem żurku, czy to biała zapieczona w kiszonej kapuście z odrobiną cebuli. W kuchni staropolskiej poza szynkami i pieczonymi mięsami na Wielkanoc obowiązkowo zaopatrywano się też w nasycone smakiem i aromatem kiełbasy.
Tradycja ta pozostała z nami do dziś. Pomysłów na kiełbasiane dania wielkanocne jest wiele i nie sposób wyobrazić sobie, że może ich zabraknąć na naszym stole. Choć warto pamiętać, że kiełbasa kiełbasie nierówna i wybór odpowiedniego wyrobu jest również ważny.
Kiełbasy na Wielkanoc od Hańderka to jeden z lepszych kulinarnych wyborów, jakiego możemy dokonać. To wyroby, które powstają na bazie tradycyjnych receptur i najlepszej jakości mięsa dobranego tak, aby w sposób mistrzowski zaspokoić gusta nawet najbardziej wybrednych smakoszy kiełbas. Sprawdzą się na co dzień, ale przede wszystkim na okazje takie jak święta wielkanocne, bo właśnie wtedy na naszych stołach powinien zagościć najlepszy smak. Kiełbasy Hańderek zachwycą każdego swoją kruchością, soczystością i aromatem, który przywodzi na myśl najpiękniejsze chwile przy rodzinnym stole. To bez dwóch zdań jeden z najlepszych symboli tradycji.
Co wybrać? Choć na wielkanocnym stole króluje przede wszystkim kiełbasa biała, obowiązkowy element żurku czy białego barszczu, warto sięgnąć też po inne propozycje. Efektem ponad 30-letnia tradycji masarskiej Hańderka są najlepszej jakości wyroby takie jak kiełbasa wiejska, czosnkowa, śląska, podwawelska czy beskidzka – każda z nich znajdzie swoje zastosowanie w Wielkanocnych potrawach.
A na zimno? Też można! W tym wydaniu doskonale sprawdzi się jeszcze bardziej soczysta, krucha i aromatyczna Kiełbasa od Dziedzica wędzona nad ogniem i dopieszczona w każdym kawałku.
A dla wszystkich, którzy nie wiedzą, jak wydobyć z kiełbas Hańderek to, co najlepsze, czym najlepiej podkreślić ich smak i z czym łączyć, żeby stworzyć niebanalne dania, mamy przygotowane przez profesjonalistów przepisy na Wielkanoc – Hańderek dzieli się w nich poradami i sprawdzonymi recepturami na dania, dzięki którym śniadanie wielkanocne będzie spotkaniem z najlepszymi, tradycyjnymi smakami.