Kulinaria, Przepisy, Produkty, Nowości, Artykuły poradnikowe, Urządzenia, Sprzęt, Garnki - Gotowanie, Kuchnia

Przepisy kulinarne (sałatki, zupy, dania, sosy...)

Składniki: 4 szklanki poszatkowanej kapusty /może być 2 białej i 2 czerwonej/, 1/4 szklanki posiekanej zielonej papryki, 1/4 szklanki posiekanego selera, 2 łyżki drobno posiekanej cebuli.

Dodatki: sos: 1/4 szklanki oleju, 2 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka nasion gorczycy, sól, pieprz

Więcej…

Przepisy kulinarne (sałatki, zupy, dania, sosy...)

Składniki: 1/2 główki białej kapusty, 1 cebula, 2 marchewki, 1 zielona papryka, 1 łyżka soku cytrynowego.

Dodatki: Sos: 150 g majonezu, 1 łyżka soku cytrynowego, 2 łyżki śmietany, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz.

Więcej…

Przepisy kulinarne (sałatki, zupy, dania, sosy...)

Składniki:

400 g buraków, 100 g serdelków, 1 cebula dymka, 4 łyżki posiekanych ziół: majeranek, kminek, czosnek, goździki.

 

Dodatki:

Sos winegret z musztarda: 6 łyżek oliwy, 2 łyżki soku cytrynowego, 1 łyżka musztardy.

 

Przepis: Alzacka Sałatka Z Buraków:

Małe buraki ugotować. Ostudzić, pokroić na plasterki. Z serdelków zdjąć skórkę. Posiekać na plasterki. Cebulkę obrać, umyć, posiekać. Zioła umyć, drobno posiekać. Przygotować sos. Rozetrzeć dokładnie musztardę z Soła i pieprzem, dodać sok cytrynowy, stale mieszając dolać oliwę. Buraki wymieszać z posiekana cebula, zalać sosem i wstawić na 1 godz. do lodówki. Przed podaniem dodać do buraków pokrojone serdelki, wymieszać, posypać ziołami.

Kulinaria, Gotowanie, Produkty, Wyposażenie

Słynąca z ciekawych kompozycji warzywnych firma SyS zmienia szaty graficzne swoich produktów.

Jak informuje Marta Fiedziukiewicz - Koordynator ds. marketingu firmy SyS, nowe opakowania mają przyciągnąć potencjalnego klienta swoją intensywnością koloru i innowacją w procesie przygotowań dań i zup. Od pewnego czasu do przyrządzania produktów można użyć kuchenki mikrofalowej i w kilka chwil mieć zdrowe, sycące danie.

Więcej…

Kulinaria, Gotowanie, Produkty, Wyposażenie

Cykoria - Zdrowo i Naturalnie - Duża przyprawa do kurczaka

Ta naturalna mieszanka ziołowych i korzennych przypraw pozbawiona jest zarówno glutaminianu sodu jak też sztucznych barwników i konserwantów. Przyprawa do kurczaka idealnie nadaje się do nacierania mięsa przed pieczeniem i duszeniem, sporządzania sosów i wzbogacania smaku potrawy podczas gotowania.

Więcej…

Kulinaria - Kulinaria, Gotowanie, Produkty, Wyposażenie

Pesto alla Genovese Develey

Sezon letni to doskonały czas na kuchenne inspiracje, wie o tym dobrze firma Develey, która specjalnie na ten czas przygotowała produkt rodem z Włoch Pesto alla Genovese.  Pesto to wyjątkowa nowość w palecie produktów marki, znanej z produkcji dressingów, musztard oraz sosów delikatesowych.

Więcej…

Kulinaria, Gotowanie, Produkty, Wyposażenie

Już jesienią Develey Polska zaoferuje moc pikantnych wrażeń wszystkim wielbicielom ognistych produktów. Z początkiem września firma rozpoczyna współpracę z firmą MclLhenny Co. producentem oryginalnych sosów TABASCO®, będąc jej wyłącznym przedstawicielem w Polsce. Sosy TABASCO® to amerykańska marka z ugruntowaną międzynarodową pozycją.

Więcej…

Kulinaria, Gotowanie, Produkty, Wyposażenie

Spróbuj wykwintnych potraw w doborowym towarzystwie. Varadero uruchamia specjalną ofertę dla Śląska.

Więcej…

Kulinaria, Gotowanie, Produkty, Wyposażenie

chrzan urbanek cena

Chrzan Delikatesowy Urbanek - Mocny i jednocześnie delikatny czy tradycyjnie ostry? Wybór należy do Ciebie. Nowy Chrzan Delikatesowy Urbanek i jego starszy kuzyn – Łowicki Chrzan Natualny dają wspólnie więcej możliwości zastosowań. Oba chrzany doskonale komponują się nie tylko z mięsem i wędlinami ale także z jajkami, sosami i zupami.

Więcej…

Kulinaria, Gotowanie, Produkty, Wyposażenie

Ethni'Cook

Ethni'Cook wybiera rozwiązanie firmy Sealed Air Cryovac do innowacyjnych produktów Halal - Ethni'Cook Maxi Croque

Przygotowując się do wprowadzenia na rynek nowych przekąsek Halal, firma Ethni’Cook odkryła sprawdzony sposób na wygodę i świeżość w postaci opakowania Cryovac BDF® Soft z funkcją łatwego otwierania.

Więcej…

Kulinaria, Gotowanie, Produkty, Wyposażenie

Wszystko zaczęło się od dwóch amatorów gotowania, którzy postanowili zmienić swoją pasję w smacznie prosperujący biznes. Kotlet.tv to multimedialny serwis kulinarny, którego oglądalność, po niecałych dwóch latach funkcjonowania, sięga 1,5 miliona odsłon miesięcznie. O tym, jak zmienić blog w dochodowy interes mówi współzałożyciel, Paulina Stępień.

Więcej…

Kulinaria, Gotowanie, Produkty, Wyposażenie

Podczas uroczystej Gali w Hotelu Polonia Palace w Warszawie zorganizowanej w związku z Ogólnopolskim Badaniem Postaw i Preferencji Konsumenckich „Dobry Produkt 2010” Firma Roleski została nagrodzona medalem oraz dyplomem za swoje wiodące produkty tj. musztardy.

Więcej…

Kulinaria, Gotowanie, Produkty, Wyposażenie

bezpłatne szkolenia gastronomiczneRozpoczynając z dniem 01 stycznia 2011 roku nasz cykl bezpłatnych szkoleń gastronomicznych w ramach Projektu „Kulinarna przyjemność w sercu Polski” nie przypuszczaliśmy, iż będzie się ono cieszyć takim powodzeniem.

Więcej…

Kulinaria, Gotowanie, Produkty, Wyposażenie

Musztarda jest dobra na wszystko… Przeciętny zjadacz musztardy pewnie nie wie , że zawdzięczamy tę „przyprawę mokrą „- bo tak się nazywają w języku fachowym musztardy- Pliniuszowi Starszemu, żyjącemu w latach 29-79 nowej ery rzymskiemu botanikowi. Jak wielu starożytnych Rzymian także i on był miłośnikiem ziół i wierzył w ich magiczną moc.

Skład musztardy, właściwości, historia

Kulinaria, Gotowanie, Produkty, Wyposażenie

kikkomanSwoja karierę na kuchennym stole rozpoczął w rodzimej Japonii. Teraz jest produktem eksportowym – Sos Sojowy, najważniejsza z przypraw kuchni azjatyckiej, cieszy się nie słabnącą popularnością wśród kuchni europejskiej. Urozmaici niemal każde danie, nada przyprawom wyrazisty smak i doskonale zastąpi sól.

 

Więcej…