Przepisy kulinarne (sałatki, zupy, dania, sosy...)
Składniki: 1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 10 dag sera twarogowego, 3 łyżki posiekanych orzechów, 3-4 gałązki selera naciowego, 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki, 3-4 paski szczypiorku, 2-3 oliwki, majonez, 1-2 pomidory, 1 jajko ugotowane na twardo, sałata do dekoracji
Przepis: Sałatka Filadelfijska: Papryki wymyć, odkroić łodygi, usunąć pestki. Ser rozetrzeć, wymieszać z orzechami, drobno posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i rozdrobnionymi oliwkami. Masę rozprowadzić majonezem, doprawić do smaku. Masą napełnić papryki i wstawić do lodówki. Ochłodzone papryki pokroić w plastry i ułożyć na talerzu pokrytym liśćmi sałaty. Dekoracyjnie ułożyć plasterki pomidorów i jaja.