Przepisy kulinarne (sałatki, zupy, dania, sosy...)

Składniki: 1/2 kg kabaczka, 3,5 dl jogurtu, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki chilli, 1/2 łyżeczki masła, nać pietruszki, sól do smaku.

Przepis: Raita Z Kabaczkiem: Z obranego kabaczka usunąć środek nasienny, pokroić w kostkę. Gotować w osolonej wodzie nie dłużej niż 5 min., aby zachował jędrność. Odcedzić i ostudzić. Jogurt dobrze roztrzepać z solą. Dodać kawałki kabaczka, bardzo drobno posiekana cebule i czosnek, wymieszać. Raitę przeląc do małych miseczek, posypać z wierzchu garam masala i chilli. Włożyć do lodówki na 40 min. Podawać jako dodatek do dania głównego, po przybraniu nacią pietruszki.

Artykuły o podobnej tematyce: