Przepisy kulinarne (sałatki, zupy, dania, sosy...)

Składniki: 500 g małych pomidorów.

 

Dodatki:  Sos rosyjski:
100 ml oleju słonecznikowego, 1 łyżka pasty pomidorowej, 50 ml keczupu, 2 łyżki miodu,
1 cebula, sól, pieprz, estragon.

 

Przepis: Pomidory W Sosie Rosyjskim: Wybrać małe, ładne, jędrne pomidory jednakowej wielkości. Delikatnie umyć, sparzyć wrzątkiem, włożyć na chwile do zimnej wody i obrać. Przygotować sos. Cebule drobno posiekać. Miód podgrzać, dobrze rozetrzeć. Dokładnie wymieszać sól z pieprzem, estragonem i oliwa. Dodać keczup, łyżkę pasty pomidorowej, miód i posiekana cebule. Pomidory włożyć do salaterki, zalać sosem i odstawić na 1 godz. do lodówki.