Zdrowa żywnośc, Żywność funkjcjonalna, Diety
Tak można najkrócej scharakteryzować olej Beskidzki, który ostatnio zyskał nowocześniejsze, zmienione opakowanie.
ZT Bielmar wprowadzają kolejne zmiany – tym razem nowy wygląd zyskało opakowanie oleju Beskidzkiego, obecnego na rynku od 18 lat, cenionego przez konsumentów ze względu na obecność wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 oraz nienasyconych kwasów Omega 6.
Nowe opakowanie podkreśla główne atrybuty oleju jakimi są ekologiczny sposób jego powstawania i wysoka jakość. Rzepak – główny surowiec oleju Beskidzkiego – pochodzi tylko z polskich pól, z terenów górskich w rejonie Beskidu, które jak wiadomo uznaje się za obszar w znacznym stopniu pozbawiony zanieczyszczeń. Olej Beskidzki tłoczy się z rygorystycznie kontrolowanych, niemodyfikowanych genetycznie nasion rzepaku. Dzięki produkcji oleju przy użyciu nowoczesnej technologii głębokiego tłoczenia, eliminując etap tłoczniowo-ekstrakcyjny, zostają w nim zachowane wysokie wartości odżywcze, doceniane przez świadomych i dbających o zdrowie konsumentów.
W trosce o naturalność i naturę.
Olej Beskidzki to najwyższa jakość produktu połączona z troską o środowisko naturalne i jak najefektywniejszy sposób wykorzystania surowca. ZT Bielmar wytwarzają swój produkt bez ekstrakcji, czyli wypłukiwania resztek oleju z wytłoku. Czyni to proces powstawania bardziej przyjaznym przyrodzie - jest to najbardziej ekologiczna metoda. Zawierające dużo białka i tłuszczu pozostałości rzepaku, tak zwany makuch, są – dzięki temu sposobowi – wykorzystywane jako dodatek do pasz dla zwierząt i mieszanki przeznaczonej dla ryb.