Informacje - Słodycze, Lody, Desery
Chipsy z suszonych owoców i warzyw. Nie wszystko, co smaczne i chrupiące musi być niezdrowe. Na rynku pojawiły się przepyszne chipsy z suszonych owoców i warzyw. Bez tłuszczu, cukru i sztucznych dodatków! Teraz można chrupać chipsy owocowo-warzywne bez obaw o zdrowie i otyłość!
W trosce o zgodny z naturą rozwój i zdrowe odżywianie, firma PAULA stworzyła absolutnie unikalny produkt. CRISPY - to połączenie naturalnej gamy smaków, kolorów, zapachów, ukryte w suszonych owocach i warzywach. Smaczna, chrupiąca przekąska, wolna od tłuszczu i konserwantów! Crispy występują w formie suszonych plasterków jabłka, pomidora, buraka i marchwi. Nie zawierają dodatków tłuszczu i cukru, dodatków smakowych i konserwantów, są w pełni naturalne, mają naturalny wygląd, zapach i smak, są przy tym lekkostrawne, niskokaloryczne, chrupiące i smaczne.
CRISPY dla wymagających
- bez tłuszczu
- bez glutenu
- bez alergenów
- bez cholesterolu
CRISPY zdrowa odsłona
- bez smażenia i pieczenie
- w 100 % naturalne
- bez konserwantów
- bez dodatku soli i cukru
- bogate w błonnik
- z owoców i warzyw niemodyfikowanych genetycznie
Wszystko, co naturalne jest najzdrowsze, dlatego do produkcji CRISPY używane są wyłącznie najlepsze jakościowo owoce i warzywa pochodzące z polskich gospodarstw. Crispy należą do naturalnych przekąsek, zaliczanych do kategorii zdrowej i bezpiecznej żywności, idealnej dla wielbicieli chrupania. Niskokaloryczne, bezglutenowe, wolne od alergenów, bogate w błonnik, w wygodnym, opakowaniu, którego zawartość, w przypadku jabłkowego CRISPY jest równa wartości odżywczej dwóch świeżych jabłek.
Wyprodukowanie odżywczych i beztłuszczowych Crispy jest możliwe dzięki nowatorskiej technologii. Innowacyjność produkcji polega na wykorzystaniu technologii mikrofalowo- próżniowej zwanej MIRVAC opracowanej przez firmę PAULA. Owoce i warzywa suszone metodą MIRVAC zachowują wysokie walory odżywcze, mają naturalny wygląd, są smaczne i chrupiące.
CRISPY DLA DZIECI
Crispy uzyskały pozytywną opinie Centrum Zdrowia Dziecka, zostały również przebadane przez Instytut-Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka na zawartość glutenu i otrzymały opinię produktów bezglutenowych. Badania przeprowadzone przez niezależne instytuty i kliniki medyczne wykazały, że Crispy posiadają właściwości prozdrowotne- zapobiegają powstawaniu niektórych chorób oraz wspomagają efekty ich leczenia. Crispy mogą być spożywane jako zamiennik świeżych owoców i warzyw. Są smaczną przekąską i doskonałym uzupełnieniem diety codziennej. Szczególnie polecane dzieciom w ramach promocji spożywania owoców i warzyw pięć razy dziennie.
Firma PAULA, producent Crispy, uczestniczy różnych programach promujących m.in. zdrowe odżywianie oraz kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych u dzieci i młodzieży. W ramach tych działań współpracuje z wieloma szkołami i przedszkolami, które systematycznie zamawiają Crispy. Beztłuszczowe przekąski dostępne są w szkolnych stołówkach i sklepikach oraz przedszkolach. Dzieci dostają je jako deser do obiadu i bardzo im ta przekąska smakuje. Crispy znakomicie wpisują się w idee promocji zdrowia oraz przeciwdziałania otyłości wśród dzieci, zawartych w unijnym programie ?Owoce w szkole?, obejmującym wszystkie kraje członkowskie Unii Europejskiej.
SUPLEMENT DIETY W FORMIE CHRUPIĄSCEJ PRZEKĄSKI
W zależności od rodzaju owoców i warzyw, Crispy mogą spełniać różne funkcje. Jedne odmładzają cerę, inne wzmacniają elastyczność i ogólną kondycję skóry oraz poprawiają jej koloryt, jeszcze inne zwalczają wolne rodniki, pomagają oczyścić organizm z metali ciężkich i niebezpiecznych toksyn, regulują prace przewodu pokarmowego poprawiając trawienie, zapobiegają otyłości oraz wspomagają odchudzanie.
Otrzymanie naturalnych suplementów diety w formie chrupiących przekąsek jest możliwe dzięki wykorzystaniu innowacyjnej technologii suszenia mikrofalowo-rotacyjno-próżniowej MIRVAC. Warzywa i owoce suszone technologią MIRVAC zachowują niemalże wszystkie wyjściowe poziomy składników odżywczych zawartych w świeżych owocach i warzywach, ponieważ proces wytracania z nich wody, pod postacią pary, jest krótki i nie powoduje zmian w strukturze odżywczej produktu.
Producent CRISPY: FPH PAULA - www.crispy.pl