Informacje - Gastronomia Handel, Restauracje
W każdym lokalu gastronomicznym musi znaleźć się zmywarka. To dzięki niej na bieżąco dostarczane są świeżo umyte, zdezynfekowane naczynia, często jednak jest to sprzęt o dużych gabarytach, który może się nie zmieścić w małej kuchni. W takim przypadku warto rozważyć montaż zmywarki podblatowej.
Wygodna i funkcjonalna
W mniejszych lokalach nie zawsze jest potrzebna duża, przemysłowa maszyna o ogromnej wydajności, może być zresztą problem z jej montażem z powodu wielkich rozmiarów. Do takich miejsc polecane są zmywarki podblatowe – to kompaktowy, łatwy w montażu sprzęt, który jednak pod względem funkcjonalności nie ustępuje większym zmywarkom.
Zmywarki podblatowe Winterhalter występują w kilku wariantach, dzięki czemu można je bez problemu dopasować do potrzeb swojej kuchni. Służą do mycia naczyń, szkła, sztućców, butelek i pojemników, posiadają funkcje nabłyszczania szkła i potrafią usuwać także te ciężkie zabrudzenia. Zmywarka podblatowa, poza tymi standardowymi programami, ma jeszcze funkcje dodatkowe, co pozwala skonfigurować sprzęt tak, by zapewnić jak największą wydajność w myciu naczyń. Jej obsługa jest prosta i intuicyjna, tak by proces mycia przebiegał sprawnie i nie dochodziło do stłuczenia szkła albo talerzy.
Dlaczego warto mieć profesjonalną zmywarkę podblatową?
W wersji podblatowej występują także zmywarki domowe. Są one sporo tańsze, ale i mniej funkcjonalne od zmywarek gastronomicznych, dlatego nie nadają się nawet do małej restauracji. Profesjonalna zmywarka podblatowa pracuje w kilkuminutowym trybie, zużywa mniej wody i energii elektrycznej, a dzięki specjalnej chemii do umycia kompletu naczyń potrzeba tylko niewielkiej ilości środków czyszczących.
Druga rzecz to higiena. W gastronomii są surowe wymogi co do czystości naczyń używanych przez klientów, a zwykła zmywarka nie zawsze spełnia te standardy. W przemysłowym sprzęcie naczynia są wyparzane i poddawane bardzo intensywnemu myciu, co gwarantuje najwyższą czystość i brak groźnych drobnoustrojów.
Cena wydaje się zbyt wysoka? Podblatową zmywarkę gastronomiczną można wynająć na krótki bądź długi termin. W ramach najmu otrzymuje się pełen serwis oraz dostęp do chemii, a po zakończeniu umowy jest opcja wykupu zmywarki w preferencyjnej cenie.