Porady, Co warto wiedzieć na temat produktów spożywczych, Poradnik

Porady - branża spożywcza

Przyprawy, których używamy każdego dnia w kuchni, mają wiele właściwości leczniczych. Wśród popularnych dodatków do potraw znajdziemy naturalne antybiotyki, składniki wspomagające odporność czy działające bakteriobójczo. Nie zawsze w stanach chorobowych należy natychmiast sięgać po leki z aptek, w wielu przypadkach bowiem przyprawy kuchenne mogą nie tylko zapobiec infekcjom, ale również je wyleczyć. Dlatego warto znać dobroczynne właściwości przypraw. Oto kilka powszechnie stosowanych składników, które posiadają działanie lecznicze.

Więcej…

Porady - branża spożywcza

Coraz więcej młodych osób cierpi na nawracające, silne bóle głowy. To jedna z najczęstszych dolegliwości XXI wieku. Migreny i bóle głowy mogą przyjmować różne postacie ze względu na rodzaj doznań bólowych. Ból może być ostry lub tępy, o silnym lub lekkim nasileniu, może występować w sposób ciągły albo pojawiać się tylko od czasu do czasu.

Więcej…

Porady - branża spożywcza

Od dłuższego czasu walczysz z dodatkowymi kilogramami? Nie możesz pozbyć się tkanki tłuszczowej z newralgicznych miejsc? Po każdej diecie występuje u Ciebie efekt jojo? Walczysz z napadami wilczego głodu? Sięgnij po Trizer – rewolucyjny produkt, który przyspieszy proces redukcji tkanki tłuszczowej. Raz na zawsze zapomnisz o boczkach i dodatkowych centymetrach w talii. Sprawdź Trizer w działaniu!

Więcej…

Porady - branża spożywcza

Zakupy przez internet robimy na co dzień, korzystając ze sklepów różnych branż, ale przed świętami to są najczęściej zakupy spożywcze.  Zapotrzebowanie na usługi sklepów internetowych ciągle rośnie.

Więcej…

Porady - branża spożywcza

Dni są coraz krótsze, słońce rzadko wyłania się zza chmur, a wiatr i chłód zniechęcają do wyjścia z domu. Z utęsknieniem czekasz na wiosnę i pogodę idealną do rozpalenia grilla. Pamiętaj jednak, że wcale nie musisz rezygnować z grillowania, kiedy temperatury spadają – nawet poniżej zera. Rozpalenie grilla i przygotowanie potraw będzie wprawdzie nieco trudniejsze niż latem, ale jest jak najbardziej wykonalne. Wystarczy zastosować się do kilku wskazówek.

Więcej…

Porady - branża spożywcza

Sezon na ogniska ogrodowe nie kończy się razem z odejściem lata. Jeszcze przez długi czas będziemy mogli cieszyć się urokami przebywania na powietrzu zanim mróz na dobre uniemożliwi cieszenie się ogrodem. Warto wiedzieć jak zainstalować swoje ognisko ogrodowe w sposób bezpieczny, tak by nie narazić sąsiadów na straty, a siebie na kary.

Więcej…

Porady - branża spożywcza

Ból brzucha to dolegliwość, która dotyka każdego z nas. Może mieć różne postacie - rozpierać, kłuć czy sprawiać, że odczuwamy silne skurcze. Różne są też jego przyczyny. Na szczęście, istnieją skuteczne rozwiązania, dzięki którym możemy sobie z nim poradzić. Warto je poznać, szczególnie jeśli bóle brzucha sprawiają, że nie jesteśmy w stanie prowadzić normalnej, codziennej aktywności.

Więcej…

Porady - branża spożywcza

Grillowanie

Grillowanie od wczesnej wiosny do późnej jesieni stało się naszym „sportem narodowym” i nieodłącznym elementem życia towarzyskiego i rodzinnego podczas weekendów i urlopów. Spędzanie czasu na działkach i w ogrodach urozmaicane jest biesiadowaniem przy rozpalonym grillu. Najczęściej interesują nas kulinaria, czyli przepisy na smaczne mięsiwa, ryby czy warzywa, które przygotowujemy na grillu.  Ale warto też poznać wady i zalety sprzętu do grillowania, by wybrać taki, który najbardziej odpowiada naszym potrzebom.

Więcej…

Porady - branża spożywcza

Mała, niepozorna garść nasion kryje w sobie moc składników mineralnych oraz witamin. Poza wartościami odżywczymi, niewątpliwą zaletą tych „maleństw” jest fakt, że można je z łatwością włączyć do codziennej diety. Oto cztery nasiona, które warto chrupać na co dzień.

Więcej…

Porady - branża spożywcza

Każdy szanujący się sportowiec, poza regularnym treningiem, powinien zwracać ogromną uwagę na to, co spożywa. Odpowiednia dieta jest bowiem podstawą końcowego sukcesu, dlatego należy podejść do tego tematu w sposób ja najbardziej poważny.

Oczywiście musimy zdać sobie sprawę z tego, iż nie dla każdego sportowca jadłospis będzie taki sam. Pod uwagę należy bowiem wziąć czynniki fizyczne – wiek, płeć, masa ciała – oraz kwestie związane z charakterystyką sportu, jaki uprawiamy. Inna dieta będzie zalecana bowiem sprinterowi, inna zaś osobie podnoszącej ciężary. Tym niemniej, każdy powinien kierować się fundamentalnymi zasadami.

Więcej…