Porady, Co warto wiedzieć na temat produktów spożywczych, Poradnik

Porady - branża spożywcza

Ładna figura, dieta, ale z drugiej strony słodki smak, który kusi. Jak jeść aby chudnąć? Na to pytanie ciągle szukamy odpowiedzi. Wokół nas ciągle słychać komunikaty “jedz zdrowo”, “nie jedz tego”, ale czy naprawdę to ma aż taki wpływ? Od czasu do czasu można pozwolić na słodkie przekąski. W końcu wszystko jest dla ludzi. Podpowiadamy, jak jeść, w jakich ilościach i w jakim czasie, aby utrzymać piękną figurę!

Porady - branża spożywcza

Mogą być nie tylko smacznym dodatkiem do ciasta, ale także doskonałym zamiennikiem słodyczy i przekąsek. Bakalie są cennym źródłem energii oraz prawdziwą bombą witamin i minerałów. Poznaj pięć powodów, dla których warto na stałe włączyć je do codziennej diety.

Porady - branża spożywcza

TymianekZioła, czyli rośliny mające wpływ na metabolizm człowieka i dostarczające surowców zielarskich, wykorzystywane były w celach leczniczych od tysięcy lat.

Znali je i z dużym powodzeniem stosowali przedstawiciele wszystkich kultur i wszystkich kontynentów - Egipcjanie, Grecy, ludy Wschodu, Indianie.

Porady - branża spożywcza

Winny, czy niewinny? Cieszy się wyjątkowo złą sławą. Gluten uznawany jest za sprawcę większości schorzeń. Niestrawność, wzdęcia, złe samopoczucie, brak siły to najczęstsze dolegliwości, które błędnie kojarzymy właśnie z jedzeniem tego składnika. Czas na dobre rozprawić się z tymi stereotypami. Bierzemy gluten w obronę i sprawdzamy, do czego jest nam potrzebny.

Porady - branża spożywcza

Nieskazitelne naczynia, cudowny połysk, brak najdrobniejszej plamki – tak można opisać to, co widzimy w reklamach telewizyjnych. Kilkanaście razy dziennie obserwujemy na ekranie cudowne działanie przeróżnych środków do mycia naczyń w zmywarkach, ale czy one rzeczywiście działają? Przecież gdy otwierasz zmywarkę, Twoim oczom ukazują się naczynia, które wcale się tak nie błyszczą!

Porady - branża spożywcza

Szefowie kuchni, dyrektorzy usług gastronomicznych, menedżerowie i pracownicy starają się ćwiczyć bezpieczną obsługę żywności na każdym kroku w kuchni. Nie można pozwolić na to, aby ten wysiłek poszedł na marne z powodu źle umytych naczyń! Klienci nie zdecydują się na zjedzenie czegoś brudnymi sztućcami lub wypicie ze szkła mającego ślady szminki. Niewłaściwe czyszczenie i odkażanie pojemników do kontaktu z żywnością umożliwia przekazywanie groźnych patogennych mikroorganizmów, które są groźne zarówno dla zdrowia klientów, jak i dla powodzenia restauracji.

Porady - branża spożywcza

Masz już dosyć uciążliwych diet, które wymagały od Ciebie ogromnych wyrzeczeń i zmagania się z  uczuciem głodu? Żadna stosowana dotychczas kuracja nie przyniosła wymarzonych rezultatów, a Ty jesteś już o krok od tego, aby się poddać? Poznaj zatem całkowicie naturalny, a zarazem bezpieczny i skuteczny suplement diety Berrator. Dowiedz się, jakim składnikom zawdzięcza on swoje działanie, które zostało udowodnione klinicznie. Wystarczy, że każdego dnia przyjmiesz 1–3 kapsułek, po czym popijesz je 2 szklankami wody. To takie proste!

Porady - branża spożywcza

Przyprawy, których używamy każdego dnia w kuchni, mają wiele właściwości leczniczych. Wśród popularnych dodatków do potraw znajdziemy naturalne antybiotyki, składniki wspomagające odporność czy działające bakteriobójczo. Nie zawsze w stanach chorobowych należy natychmiast sięgać po leki z aptek, w wielu przypadkach bowiem przyprawy kuchenne mogą nie tylko zapobiec infekcjom, ale również je wyleczyć. Dlatego warto znać dobroczynne właściwości przypraw. Oto kilka powszechnie stosowanych składników, które posiadają działanie lecznicze.

Porady - branża spożywcza

„Człowiek, jest tym, co zje”, jak twierdził Ludwig Feuerbach. Zatem to, co jemy, ma wpływ na to, jak funkcjonuje nasz organizm. Aby nasz organizm i psychika działały możliwie jak najlepiej, powinniśmy wybierać takie produkty, które są bogate w cenne i niezbędne składniki odżywcze. Do grupy tych najbogatszych należy jajko. W dodatku spożywając jajka, nie musimy czynić wyrzutów, że wchłaniamy puste kalorie.

Porady - branża spożywcza

Coraz więcej młodych osób cierpi na nawracające, silne bóle głowy. To jedna z najczęstszych dolegliwości XXI wieku. Migreny i bóle głowy mogą przyjmować różne postacie ze względu na rodzaj doznań bólowych. Ból może być ostry lub tępy, o silnym lub lekkim nasileniu, może występować w sposób ciągły albo pojawiać się tylko od czasu do czasu.

Szukaj w katalogu firm