Przepisy kulinarne

Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

Opowieść o chlebie, czyli nasz powszedni Piotr Kowalski
Zapraszamy do lektury naszej, książki o chlebie, W oparciu o wiedzę historyczną oraz etnograficzną, Piotr Kowalski odtwarza historię wypieków i snuje opowieść o fascynujących kulturowych sensach pieczywa. Bez chleba nie ma domu. Bez chleba nie ma człowieka. Ten podstawowy, codzienny pokarm jest też fundamentem kultury.

 

Ale nie samą opowieścią o chlebie żyje człowiek. Na końcu książki zamieściliśmy więc sprawdzone, proste receptury - aby przestrzeń domu jeszcze raz napełniła się charakterystycznym zapachem świeżego chleba. Żytni czy pszenny Biały czy graham Polski czy litewski Pieczywo tradycyjne czy chrupkie A może kwas chlebowy? Zachęcamy do spróbowania domowej roboty smakołyków.



Zaloguj się do portalu, aby dodać komentarz

Szukaj w katalogu firm