Książki, Poradniki - Pieczenie, Chleb, Ciastka, Wypieki

Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

Opowieść o chlebie, czyli nasz powszedni Piotr Kowalski
Zapraszamy do lektury naszej, książki o chlebie, W oparciu o wiedzę historyczną oraz etnograficzną, Piotr Kowalski odtwarza historię wypieków i snuje opowieść o fascynujących kulturowych sensach pieczywa. Bez chleba nie ma domu. Bez chleba nie ma człowieka. Ten podstawowy, codzienny pokarm jest też fundamentem kultury.

 

Ale nie samą opowieścią o chlebie żyje człowiek. Na końcu książki zamieściliśmy więc sprawdzone, proste receptury - aby przestrzeń domu jeszcze raz napełniła się charakterystycznym zapachem świeżego chleba. Żytni czy pszenny Biały czy graham Polski czy litewski Pieczywo tradycyjne czy chrupkie A może kwas chlebowy? Zachęcamy do spróbowania domowej roboty smakołyków.



Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

Chleb poradnik, czy chleb jest zdrowyLinda Doeser
Dowiedz się, co zrobić, by skórka chleba nie była zbyt twarda i aby chleb nie był zbyt blady. A gdy opanujesz wszystkie sztuczki, ciesz się smakiem chleba z cukinią, wieńca z orzechami włoskimi lub gryczanych byłek na maślance!

Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

pieczenie chleba książki

Linda Doeser
Dzięki automatowi do pieczenia chleba każdego ranka w twoim domu będzie się rozchodził apetyczny zapach świeżego chleba, którego upieczenie nie sprawi ci większego trudu. Korzystając z przepisów zamieszczonych w tej książce, upieczesz chleb, bułki i wypieki na słodko i gwarantujemy, że uda ci się to za każdym razem.

Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

Wydawca: Reader's Digest
Oto książka dla wszystkich miłośników pieczenia. Doświadczeni kucharze znajdą tu inspirację i nowe pomysły, początkujący zaś szczegółowe i prosto sformułowane przepisy, które wprowadzą ich w świat wypieków.

Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

jak zrobić chleb książki

Barbara Jakimowicz-Klein
Przepisy, rady i wskazówki, dzięki którym łatwo będzie upiec w domu chleb, bułki, chałki i rogale. I to takie, na jakie akurat mamy ochotę: z rodzynkami lub ziołami, ze słonecznikiem lub orzechami, razowe, pszenne i wieloziarniste...

 

- przepisy na pieczywo, pieczone w domu
- jak upiec chleb bez specjalnego pieca i konserwantów?
- chleb z dodatkami: dynią, otrębami, orzechami itp





Książki Pieczywo, Ciasta, Wypieki

Czasopisma branży spożywczej:
CUKIERNICTWO I PIEKARSTWO - tradycja i nowoczesność na ponad 100 stronach czasopisma. Podstawowym celem miesięcznika jest wymiana informacji oraz kojarzenie piekarzy, cukierników i lodziarzy z ofertą firm produkujących surowce, maszyny i urządzenia oraz opakowania. Na łamach pisma znajduje się także wiele cennych informacji dla osób związanych z sektorem HoReCa.

Szukaj w katalogu firm

Nowe Firmy w Bazie Firm