Przepisy kulinarne

Technologie mleczarskie

Prasa do twarogu
Urządzenie pneumatyczne przeznaczone głównie do przemysłu mleczarskiego wykonane jest w całości ze stali kwasoodpornej. Zapewnia wysoką wydajność, niezawodność i jest zgodne z wymogami stawianymi podobnym urządzeniom przez regulacje Unii Europejskiej.

Prasa do twarogu w zależności od potrzeb może być trzy- lub czterokomorowa.
W skład prasy wchodzą oddzielne komory montowane razem. Wewnątrz każda wanna posiada wkład perforowany z blachy = 1,5 mm o perforacji Rv 2x3,5 dzielony na dwie części.
Pod dnem wkładu perforowanego ułożone są profile dystansowe (dla ułatwienia mycia wyjmowane). Na torze jezdnym wzdłuż boków wanny przesuwa się wózek prasujący z trzema siłownikami prasującymi i płytą dociskową, umożliwiający prasowanie w jednej z komór gęstwy twarogowej. Standardowo w jednej z komór możliwe jest prasowanie 3 warstw jednocześnie.
W celu uniknięcia strat białka konieczne jest wyłożenie poszczególnych warstw twarogu tkaniną filtracyjną i oddzielenie za pomocą dwóch podwójnych przekładek perforowanych.
Komentarze  
  •  
  •  
  • Odpowiedz z cytatem

#1 Adam » 2017-02-22 14:19
0 +−

Zamierzam kupić taką maszynę do swojej firmy. Jadę 7 marca do Nadarzyna na targi food tech pooglądać nowości w branży i zebrać oferty.

Dodaj komentarz

Kod antysapmowy
Odśwież

Szukaj w katalogu firm