Przepisy kulinarne

Kategoria książek i literatury - Mleczarstwo

Książki - Mleczarstwo

Monitorowanie problemów zdrowotnych stad bydła Ryszard Mordak
Niniejsza praca stanowi cenne uzupełnienie tematyczne na rynku książek weterynaryjnych. Brak było bowiem do tej pory książki o tej tematyce. W publikacji w sposób syntetyczny przedstawione zostały występujące zagrożenia i problemy zdrowotne krów mlecznych oraz metody postępowania w czasie monitorowania stada w zakresie chorób zakaźnych i niezakaźnych.

Książki - Mleczarstwo

Alergia na mleko Gabriele Feyerer
Coraz więcej ludzi nie toleruje produktów mlecznych albo jest na nie uczulona. Takie osoby cierpią na uporczywe dolegliwości żołądkowo-jelitowe. Nietolerancja może się także objawiać bólami głowy, zwiększoną podatnością na katar sienny lub problemami skórnymi, których przyczyny często nie można ustalić.

Chorzy stawiają sobie niezliczone pytania. Czy odżywianie bez mleka jest zdrowe? Jak to wygląda w przypadku dzieci? Jak gotować bez produktów mlecznych? Czy wyłączenie mleka z jadłospisu nie doprowadzi do rozwoju osteoporozy? Czym w ogóle jest nietolerancja, a czym alergia pokarmowa? Na co należy zwracać uwagę podczas robienia zakupów? Odpowiedzi na te pytania znajdą Państwo w poradniku.

Książki - Mleczarstwo

Sery w EuropieBeata L. Bomertówna
Ta książka pozwala zapoznać się z najpopularniejszymi w Europie gatunkami serów. Autorka przedstawia krótką historię każdego z nich, metody wytwarzania, cechy charakterystyczne: wygląd, zapach, smak, a także szczegółowe informacje dotyczące kształtu, wymiarów, wagi i opakowania, którymi wyróżnia się w sprzedaży każdy ser.

Książki - Mleczarstwo

Sery dla smakoszyMarta Hydzik - Żmuda
Wszystko o serach - praktycznie i w teorii. Jak wybrać i przechowywać odpowiedni ser- Z czym podawać i w jakiej temperaturze- Jak zrobić dobry ser domowym sposobem-

Książki - Mleczarstwo

Potrawy mleczne z jaj i serówMarta Hydzik - Żmuda
Mleko to najstarszy, najbardziej naturalny pokarm i składnik wielu potraw. Nieprzebrane źródło związków i substancji tyleż niezbędnych dla życia, co dla normalnego rozwoju każdego organizmu i budowy jego sił witalnych.

Książki - Mleczarstwo

Ważenie Dozowanie Pakowanie

Ważenie Dozowanie Pakowanie. Czasopismo wydawane jest z myślą o czytelnikach zainteresowanych szeroko rozumianą tematyką ważenia w procesach przemysłowych, dozowania oraz pakowania. Na łamach tego periodyku znajdą Państwo ciekawe artykuły naukowe i techniczne opisujące systemy ważąco-dozujące, maszyny i urządzenia pakujące z ich zastosowaniem m.in. w takich gałęziach przemysłu, jak: przemysł farmaceutyczny, spożywczy, kosmetyczny, chemii gospodarczej i inne. Więcej informacji: http://www.wdp.com.pl

Szukaj w katalogu firm

Nowe Firmy w Bazie Firm