Przepisy kulinarne

Technologie - Branża mięsna

Nastrzykiwarki to urządzenia przeznaczone do domięśniowego wprowadzania solanki peklującej do mięsa z kością i bez kości. Maszyny te stosowane są w zakładach mięsnych i masarniach. Nastrzykiwarki najczęściej mają budowę maszyny wolno-stojącej z ramą nastrzykową w układzie pionowym, przenośnikiem taśmowo-płytkowym oraz zbiornikiem solanki.

Główne funkcje jakie pełni układ sterujący pracą nastrzykiwarki to:

 - precyzyjny nastrzyk mięsa z kością i bez kości

- płynna regulacja ciśnienia

- płynna regulacja skoku taśmy

- konstrukcja ze stali nierdzewnej

- wysoka efektywność nastrzyku

- zawór odcinający przepływ solanki na biegu jałowym

- przyrząd do samoczynnego przepłukiwania igieł wodą

- filtr wewnętrzny

Dodaj komentarz

Kod antysapmowy
Odśwież

Szukaj w katalogu firm

Nowe Firmy w Bazie Firm

Porady - branża spożywcza