Technologie, Produkcja, Przemysł spożywczy w Polsce

Technologie przemysłu spożywczego

Filtry

Współczesny przemysł spożywczy pełnymi garściami czerpie z dobrodziejstw technologii, bez których poziom zaawansowania wytwórczości nie wzniósłby się na obecny poziom. Wciąż ulepszane hale produkcyjne wyposażone w taśmociągi, mieszalniki, chłodziarki czy maszyny tnące i inne – wszystko to sprawia, że proces produkcji w branży spożywczej ulega systematycznej mechanizacji.

Więcej…

Technologie przemysłu spożywczego

Stacje mycia w układzie zamkniętym CIP (Cleaning in Place) stały się niezbędnym elementem wyposażenia zakładów przetwórstwa spożywczego spełniających wymagania systemu HACCP. Stacje mycia CIP to niezbędne wyposażenie wielu zakładów przemysłowych. Przeznaczone są do mycia i dezynfekcji linii produkcyjnych umożliwiając tym samym zapewnienie świeżej i trwałej żywności.

Więcej…

Technologie przemysłu spożywczego

Komora Wędzarniczo-Parzelnicza (KWP) - najważniejsze urządzenie w firmach produkujących mięso i wędliny. Komora ta przeznaczona jest do obróbki termicznej wędlin, mięs, drobiu i ryb. Podstawowe procesy to: suszenie, wędzenie, parzenie i studzenie.

Więcej…

Technologie przemysłu spożywczego

Komora fermentacyjna zbudowana jest w całości z wysokogatunkowej stali kwasoodpornej.
Pracę komory nadzoruje inteligentne sterowanie mikroprocesorowe, co czyni urządzenie energooszczędnym i gwarantuje bardzo małą różnice pomiędzy parametrami zadanymi a rzeczywistymi.

Więcej…