Przepisy kulinarne

Przepisy kulinarne (sałatki, zupy, dania, sosy...)

Składniki:

Pudełko (100 g) różnych kiełków, po 1 puszce (200 g) kukurydzy i czerwonej fasoli w zalewie, 1 nieduży ogórek sałatkowy, 200 g sera żółtego, 1/2 główki kapusty pekińskiej, sos Vinaigrette-Ireny;

 

Jak zrobić sałatkę z różnymi kiełkami :
Ser i ogórek pokroić w kostkę (kawałek ogórka zostawić do dekoracji). Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy. Kapustę cienko posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce, polać sosem, odstawić na ok. 1 godzinę. Udekorować cząstkami zielonego ogórka.



Komentarze  
  •  
  •  

#1 Gość » 2011-10-12 10:24
+1

Uwielbiam sałatki zwłaszcza te z surowych warzyw i nie wymagające długiego przygotowywania . Mogłabym je jeść codziennie.

Zaloguj się do portalu, aby dodać komentarz

Szukaj w katalogu firm