Przepisy kulinarne (sałatki, zupy, dania, sosy...)

Składniki:

Pudełko (100 g) różnych kiełków, po 1 puszce (200 g) kukurydzy i czerwonej fasoli w zalewie, 1 nieduży ogórek sałatkowy, 200 g sera żółtego, 1/2 główki kapusty pekińskiej, sos Vinaigrette-Ireny;

 

Jak zrobić sałatkę z różnymi kiełkami :
Ser i ogórek pokroić w kostkę (kawałek ogórka zostawić do dekoracji). Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy. Kapustę cienko posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce, polać sosem, odstawić na ok. 1 godzinę. Udekorować cząstkami zielonego ogórka.



Komentarze  
  •  
  •  
  • Odpowiedz z cytatem

#1 Gość » 2011-10-12 10:24
+1 +−

Uwielbiam sałatki zwłaszcza te z surowych warzyw i nie wymagające długiego przygotowywania . Mogłabym je jeść codziennie.

Dodaj komentarz

Kod antysapmowy
Odśwież

Szukaj w katalogu firm