Przepisy kulinarne

Informacje - Gastronomia Handel, Restauracje

Do przygotowywania dań i przekąsek takich jak np. frytki, sajgonki, nuggetsy, paluszki rybne czy faworki, służy frytkownica gastronomiczna. Urządzenie to jest bardzo wydajne i niezwykle łatwe w obsłudze, dlatego powinno stanowić nieodłączny element wyposażenia każdej profesjonalnej kuchni.

To się opłaca

Prowadząc działalność gospodarczą, warto inwestować w profesjonalny sprzęt, który będzie wydajny i jednocześnie ekonomiczny. W przypadku branży gastronomicznej jednym z takich urządzeń jest zdecydowanie frytkownica gastronomiczna.

Produkty renomowanych marek charakteryzują się tym, że pobierając minimalną ilość energii, potrafią bardzo szybko podgrzać tłuszcz do odpowiedniej temperatury. Jest to zasługą wydajnych elementów grzewczych, które zależnie od modelu, dysponują mocą 2500 W - 3500 W.

Za utrzymanie temperatury na zadanym poziomie jest odpowiedzialny termostat. W chwili, gdy zostanie osiągnięta zadana temperatura, termostat odcina napięcie zasilania od grzałki elektrycznej.

Dziecinnie prosta obsługa

Profesjonalna frytkownica gastronomiczna jest bardzo łatwa w obsłudze. Eksploatacja ogranicza się do podłączenia urządzenia do źródła prądu (230 V lub 400 V), ustawienia na panelu sterowania określonej temperatury, wrzucenia produktów do rozgrzanego tłuszczu i na koniec, wyłowienia gotowych do spożycia przekąsek. Dokładnie tak wygląda obsługa produktów marki Royal Catering, dostępnych na stronie http://emaks.pl/gastronomia-1/frytownice-elektryczne.html.

Bezproblemowy demontaż i wygodne czyszczenie

Nowoczesna frytkownica gastronomiczna skonstruowana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Materiał ten charakteryzuje się odpornością na korozję i uszkodzenia mechaniczne (zarysowania, wgniecenia, otarcia). Zaletą w kwestii utrzymania czystości, jest niska podatność stali nierdzewnej na powstawanie trwałych plam i zabrudzeń.

Duże ułatwienie w procesie czyszczenia frytownicy stanowi łatwy demontaż poszczególnych części składowych. Po wyjęciu i dokładnym wymyciu, możemy bez żadnych komplikacji zamontować je ponownie. Cały proces przebiega szybko, sprawnie oraz nie wymaga od użytkownika wiedzy technicznej.

W utrzymaniu czystości pomocne są również zimne strefy. Dzięki nim odpadki, które wydostaną się poza kosz frytkownicy gastronomicznej, zostaną automatycznie schłodzone. Nie ulegną więc spaleniu w oleju, a on sam zachowa niezmienioną konsystencję, zapach oraz smak.

Twoja frytkownica gastronomiczna

Frytkownice gastronomiczne są asortymentem, który dostępny jest w różnych pojemnościach, oraz w wersjach z jednym lub dwoma pojemnikami. Istnieją też frytownice połączone z szafkami gastronomicznymi.

Ze względu na indywidulane potrzeby, każdy może dobrać więc odpowiednie dla siebie urządzenie, zapewniające zysk, wydajność, łatwość konserwacji, a co najważniejsze – przepyszne frytowane przekąski.

Dodaj komentarz

Kod antysapmowy
Odśwież

Szukaj w katalogu firm

Nowe Firmy w Bazie Firm