Informacje - Gastronomia Handel, Restauracje

Pizzerii w Warszawie z pewnością nie brakuje, lecz tylko w wybranych wyborny, włoski przysmak serwowany jest poprawnie. Aby dowiedzieć się, gdzie warto złożyć zamówienie, dobrze jest przyjrzeć się procesowi produkcji. W której restauracji przebiega on w sposób wzorowy?

Ściśle wyznaczone normy

Sieci o globalnym zasięgu mają wyznaczone standardy, które są bezwzględnie przestrzegane. To właśnie one sprawiają, że klienci postrzegają pozytywnie markę. Rekordziści nie bez powodu sprzedają każdego dnia przeszło milion pizz. Przysmak ten zyskał dużą popularność w momencie, kiedy przywędrował do Stanów Zjednoczonych. Emigranci z Włoch wzbogacili menu wielu restauracji. Jakiś czas potem otworzyły się sieci, a jedną z nich jest Domino's, która została założona w 1960 roku. Dziś jej zasięg obejmuje ponad siedemdziesiąt krajów na świecie. Także w Polsce otwierane są przez nią lokale typu pizzeria Warszawa jest miastem, w którym działa kilka spośród nich. To, co decyduje o wyjątkowości Domino's to zespół tworzący markę. Bez niego nie udałoby się utrzymać tak wysokiego standardu. Ponadto do pizz trafiają wyłącznie składniki o najwyższej jakości, w tym m.in. ser mozzarella Galbani. Żeby ciasto było tak pyszne, musi dojrzewać aż 36 godzin. Przestrzeganie tych zasad sprawia, że pizza, która trafia do klientów, ma tak wyborny smak. W przypadku zamówień na wynos, które można złożyć także online, dostawa trwa nie więcej niż 30 minut. Dzięki temu zamawiający na pewność, że dostarczony mu posiłek będzie odpowiednio ciepły.

Sekret mistrza pizzy

Jeden z ulubionych przysmaków Polaków może smakować wybornie pod warunkiem, że przy jego tworzeniu korzysta się ze składników najwyższej jakości i przestrzega się pewnych zasad. Ciasto, będące podstawą pizzy, nie może być elementem wyciągniętym z zamrażarki. Na szczęście w dobrych pizzeriach w Warszawie nikt nie posuwa się do takich kroków. W Domino's zawsze wyrabiane jest ono ręcznie według unikalnej receptury. Kolejnym krokiem jest nałożenie sosu w odpowiednich proporcjach. Do tego dochodzi ser mozzarella Galbani i reszta składników. Całość trafia do pieca i najważniejsze, by została wyjęta z niego w odpowiednim momencie. Przyjmuje się, że pieczenie trwa mniej więcej 8 minut. Potem nie pozostaje już nic innego jak pocięcie gotowej pizzy na kawałki, zapakowanie do szczelnego pudełka i przekazanie dostawcy. Jeśli ktoś jest chętny przekonać się, jak szybko zamówienie może dostarczyć dana pizzeria Warszawa okazuje się rajem dla smakoszy włoskiego przysmaku. W sieci Domino's nigdy nie trwa to więcej niż 30 minut.

Polacy szczególnym uczuciem darzą kuchnię włoską. Gdyby tak nie było, to najczęściej zamawianym daniem online nie byłaby pizza. Na to, czy będzie smakować zamawiającemu, wpływ ma wiele czynników. Dlatego sieci takie jak Domino's dbają o najmniejszy detal, by pizza, która trafi do klienta, zaspokoiła jego doznania smakowe.

Tagi:

Dodaj komentarz

Kod antysapmowy
Odśwież

Szukaj w katalogu firm